Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories
Be as specific as possible when reporting issues and *ALWAYS* include the full version number of the application you are using and your exact *CAMERA MODEL*
NEVER POST YOUR KEY IN ANY PUBLIC FORUM, INCLUDING THE O'TELESCOPE SUPPORT FORUM ::: IF YOU DO YOUR KEY WILL BE DEACTIVATED WITHOUT NOTICE!
  • 0

Validation issue


deathtical
 Share

Question

Hello,

I just signed up for your trial but the validation tool isn't working. I downloaded 3.2 but my key says it is for 3.1. The error it gives me is that I need to upgrade to latest version, which I find odd as I am on the latest version. Anyway, I uninstalled it and install the 3.1.0.0 version and tried again. When I use my key and identifier, it just keeps returning back to the validate button with no messages. If I change the identifier to my email address it comes back and says that I need an internet connection. Then when I go back to using my identifier, it just keeps going back to the validate button. Any ideas?

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Top Posters For This Question

27 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

If your license is a free 30-day Trial license then it definitely won't work with 3.1.0 which is very old (like from 2014). Also permanent license keys for 3.1 are compatible with 3.2.

Here is my suggestion:

  • Uninstall 3.1.0.
  • Install 3.2.0
  • Enter your license key and identifier into the validation dialog.

Your identifier is the username of the account that you used when you got the Trial license. Also, to validate the Trial you must have an internet connection. And, while you are using the Trial license you must have an internet connection every time you start BYE/BYN in order for the software to validate that the license has not expired. If you upgrade to a Classic or Premium license, there is no need to have an internet connection during startup.

When you click on the padlock icon in BYE, do you see a license key displayed, with the first four groups of 5 characters obscured? If so, does it allow you to Connect to your camera? If you can start BYE and Connect with your camera without any errors, then your license has been verified.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
3 hours ago, astroman133 said:

If your license is a free 30-day Trial license then it definitely won't work with 3.1.0 which is very old (like from 2014). Also permanent license keys for 3.1 are compatible with 3.2.

Here is my suggestion:

  • Uninstall 3.1.0.
  • Install 3.2.0
  • Enter your license key and identifier into the validation dialog.

Your identifier is the username of the account that you used when you got the Trial license. Also, to validate the Trial you must have an internet connection. And, while you are using the Trial license you must have an internet connection every time you start BYE/BYN in order for the software to validate that the license has not expired. If you upgrade to a Classic or Premium license, there is no need to have an internet connection during startup.

When you click on the padlock icon in BYE, do you see a license key displayed, with the first four groups of 5 characters obscured? If so, does it allow you to Connect to your camera? If you can start BYE and Connect with your camera without any errors, then your license has been verified.

The very first time I installed the app it was version 3.2. That's when it told me I had to be on the latest version to validate. So I doubt this suggestion will work as it was the first thing I tried. I thought I was clear on that in my original post. Also, I downloaded the app from the machine I was installing on. Can't do that without internet.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I am having this same problem.  Upon opening 3.2.0 Trial and entering the key and identifier (username), the window displays: "License activation error! Trial keys require Internet access and MUST use the latest release; make sure to download the latest release."

I've tried turning off Windows defender firewall and get the same result.  The Internet is on and working.   

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I also have this problem.  I just downloaded and installed the latest 3.2.1.RC4 release and installed it.  Still get the same error everyone else is getting.

Thanks for your work on this. I'd really like to try BYE out on my new EOS M200 camera!

Link to comment
Share on other sites

  • 0

This is very odd, I have no problem validating your keys.... received about 10 of these validation issues in the last 10 hours or so and I have been able to validate your keys.

I'll dig into it a bit more but it is difficult since I'm able to validate all of your keys at my end.  I wonder if for some add reason the server (hosted on AWS) was down overnight for some unkown reason.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
15 minutes ago, renebeckerschmidt said:

I've switched to a laptop win10 without norton360, logged in as admin.

Installed as usual but validation is the same error (internet access + latest release) while windows firewall reports no blocking of any kind.

BTW: there is no otelescope.com to be found so I can't make a firewallrule

What do you mean there is no otelescope.com to be found..... you're right here right now on the site!  The activation server is also hosted on otelescope.com.   I don't understand your statement.

In any case, please download 3.2.1.RC5.... it just finished uploading a few minutes ago.  I added some logging for the webexception error.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Just now, renebeckerschmidt said:

OK, RC5 has been installed, activation error still there, I can see there's a new text about firewall and antivirussoftware.

The purpose of RC5 is for the additional logging.  Send me the log file.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
24 minutes ago, renebeckerschmidt said:

logfiles are in the mail

Got it.  This is a server error and I have no clue why this is happening.  I'll look into it

ERROR - The remote server returned an error: (403) Forbidden.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use