Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories
Be as specific as possible when reporting issues and *ALWAYS* include the full version number of the application you are using and your exact *CAMERA MODEL*
NEVER POST YOUR KEY IN ANY PUBLIC FORUM, INCLUDING THE O'TELESCOPE SUPPORT FORUM ::: IF YOU DO YOUR KEY WILL BE DEACTIVATED WITHOUT NOTICE!
  • 0

New Pc and connection problem!


Riccardo.Sordo
 Share

Question

Hi!

I had to install a new PC in the observatory, the old one is "dead".
I reinstalled everything including Eos utility and BYE Canon (I have a D550).
The Canon program works correctly, I see the camera, and I can shoot etc.
BYE however refuses to connect to EOS.
The previous PC (always with W10) never had any problems.

EOS utility is turned off when using BYE!

Best regards, R.

Quote

2022-01-28 13:27:47,476 [Main] INFO  - 4 CPU(s), Processor Affinity is not SET
2022-01-28 13:27:47,491 [Main] INFO  - Removing exiftool.config
2022-01-28 13:27:47,882 [Main] INFO  - -----------------------------------
2022-01-28 13:27:47,882 [Main] INFO  - Application state changed: 'Disconnected'
2022-01-28 13:27:49,132 [Main] INFO  - Starting Tcp Server on port : 1502
2022-01-28 13:27:49,132 [TcpServer] INFO  - Starting Tcp Listener
2022-01-28 13:27:49,132 [TcpServer] INFO  - Tcp server : waiting for client connection...
2022-01-28 13:27:49,195 [Main] INFO  - Licensed to *****************
2022-01-28 13:27:49,351 [Main] INFO  - BackyardEOS 3.2.2 Premium Edition
2022-01-28 13:27:50,319 [Main] INFO  - Camera action fired: 'FirePropertyValues'
2022-01-28 13:27:50,585 [Main] INFO  - Camera action fired: 'FirePropertyValues'
2022-01-28 13:27:50,695 [Main] INFO  - Camera action fired: 'FirePropertyValues'
2022-01-28 13:27:50,773 [Main] INFO  - Camera action fired: 'FirePropertyValues'
2022-01-28 13:27:50,773 [Main] INFO  - Camera action fired: 'MaestroInitializeSdkOnStartup'
2022-01-28 13:27:51,507 [Main] INFO  - Camera state changed: 'Disconnected'
2022-01-28 13:27:51,711 [Main] INFO  - -----------------------------------
2022-01-28 13:27:51,711 [Main] INFO  - Application state changed: 'Disconnected'
2022-01-28 13:27:54,195 [Main] DEBUG - ButtonPlus_MouseClick(btnConnect = 'Connect')
2022-01-28 13:27:54,273 [Main] INFO  - -----------------------------------
2022-01-28 13:27:54,273 [Main] INFO  - Application state changed: 'Connecting'
2022-01-28 13:27:57,663 [Main] DEBUG - ButtonPlus_MouseClick(btnCam1 = 'DIGIC 3/4/5/6/7/8 cameras generally manufactured after 2008')
2022-01-28 13:27:57,679 [Main] INFO  - Attempting to connect camera...
2022-01-28 13:27:57,679 [Main] INFO  - Camera action fired: 'MaestroChoose'
2022-01-28 13:27:57,679 [Main] INFO  - Running (throw): EDSDK.EdsInitializeSDK()
2022-01-28 13:27:57,695 [Main] INFO  - Success: EDSDK.EdsInitializeSDK()
2022-01-28 13:27:57,695 [Main] INFO  - Running (throw): EDSDK.EdsSetCameraAddedHandler(_cameraAddedDelegate, IntPtr.Zero)
2022-01-28 13:27:57,710 [Main] INFO  - Success: EDSDK.EdsSetCameraAddedHandler(_cameraAddedDelegate, IntPtr.Zero)
2022-01-28 13:27:57,710 [Main] INFO  - Canon drivers 'Canon\' initialized.
2022-01-28 13:27:57,710 [Main] INFO  - Running (throw): EDSDK.EdsGetCameraList(out cameraListRef)
2022-01-28 13:27:57,726 [Main] INFO  - Success: EDSDK.EdsGetCameraList(out cameraListRef)
2022-01-28 13:27:57,726 [Main] INFO  - Running (throw): EDSDK.EdsGetChildCount(cameraListRef, out cameraCount)
2022-01-28 13:27:57,741 [Main] INFO  - Success: EDSDK.EdsGetChildCount(cameraListRef, out cameraCount)
2022-01-28 13:27:57,741 [Main] INFO  - Camera Not Found!  Make sure it's connected to the PC and turned ON :)
2022-01-28 13:27:57,741 [Main] INFO  - Camera state changed: 'Disconnected'
2022-01-28 13:27:57,882 [Main] INFO  - -----------------------------------
2022-01-28 13:27:57,882 [Main] INFO  - Application state changed: 'Disconnected'
2022-01-28 13:27:59,232 [ReadWeatherCenter(Normal)] DEBUG - No weather provider configured.
2022-01-28 13:28:16,460 [Main] DEBUG - IconPlus_MouseClick(iconClose = '')
2022-01-28 13:28:16,476 [Main] ERROR - Camera Not Found!  Make sure it's connected to the PC and turned ON :)
2022-01-28 13:28:16,476 [Main] ERROR -    in BinaryRivers.Camera.Canon.CameraController.Choose(String drivername)
   in BinaryRivers.Orchestrator.MaestroCameraDslrExtension.CameraChoose(Maestro maestro, String drivername)
2022-01-28 13:28:20,288 [Main] DEBUG - ButtonPlus_MouseClick(btnViewLogFolder = 'Open log folder')
2022-01-28 13:28:59,789 [ReadWeatherCenter(Normal)] DEBUG - No weather provider configured.
2022-01-28 13:30:00,543 [ReadWeatherCenter(Normal)] DEBUG - No weather provider configured.
2022-01-28 13:31:01,464 [ReadWeatherCenter(Normal)] DEBUG - No weather provider configured.
2022-01-28 13:32:02,397 [ReadWeatherCenter(Normal)] DEBUG - No weather provider configured.
2022-01-28 13:33:03,247 [ReadWeatherCenter(Normal)] DEBUG - No weather provider configured.
2022-01-28 13:34:04,151 [ReadWeatherCenter(Normal)] DEBUG - No weather provider configured.
2022-01-28 13:35:04,981 [ReadWeatherCenter(Normal)] DEBUG - No weather provider configured.
2022-01-28 13:36:05,826 [ReadWeatherCenter(Normal)] DEBUG - No weather provider configured.
 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Top Posters For This Question

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Logs look okay.

2022-01-28 13:27:57,726 [Main] INFO  - Success: EDSDK.EdsGetCameraList(out cameraListRef)
2022-01-28 13:27:57,726 [Main] INFO  - Running (throw): EDSDK.EdsGetChildCount(cameraListRef, out cameraCount)
2022-01-28 13:27:57,741 [Main] INFO  - Success: EDSDK.EdsGetChildCount(cameraListRef, out cameraCount)
2022-01-28 13:27:57,741 [Main] INFO  - Camera Not Found!  Make sure it's connected to the PC and turned ON :)

2022-01-28 13:27:57,741 [Main] INFO  - Camera state changed: 'Disconnected'

 

The only way for this to occur is that the SDK is return 0 cameras visible when calling EdsGetChildCount. This is odd since you say EOS Utility is connecting, BYE uses the same SDK as EOS Utility.

Can you confirm the camera is listed in Device Manager on that computer at the time of connect?

Did you reboot and did you try connection to BYE (without trying EOS Utility first) after a reboot?

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use