Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories
Be as specific as possible when reporting issues and *ALWAYS* include the full version number of the application you are using and your exact *CAMERA MODEL*
NEVER POST YOUR KEY IN ANY PUBLIC FORUM, INCLUDING THE O'TELESCOPE SUPPORT FORUM ::: IF YOU DO YOUR KEY WILL BE DEACTIVATED WITHOUT NOTICE!
  • 0

BYE - Trial Software not working


tech.mechanic
 Share

Question

Hi There 

I just downloaded the latest trial version of BYE 3.1 and installed it on Windows 7 Home Premium. It through an assertion error when I started it. It recognized my camera (Canon EOS 650D) when I attached it and selected a driver. At this stage all that was available was the Camera and Preview buttons and nothing else . I couldn't seem to get any further. I have attached a couple of screenshots (via google drive). Your help would be greatly appreciated.

https://drive.google.com/open?id=0B96E7ejYiXljNm5xMHFuTnJxRGVuaUwyc193S3UwSmV3QWo4

https://drive.google.com/open?id=0B96E7ejYiXljRkRuZk5Uc21BWFNtUFpMN2VIRktiUWNTSElj

Cheers

Cameron

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Popular Days

Top Posters For This Question

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
4 minutes ago, tech.mechanic said:

Hi There 

I just downloaded the latest trial version of BYE 3.1 and installed it on Windows 7 Home Premium. It through an assertion error when I started it. It recognized my camera (Canon EOS 650D) when I attached it and selected a driver. At this stage all that was available was the Camera and Preview buttons and nothing else . I couldn't seem to get any further. I have attached a couple of screenshots (via google drive). Your help would be greatly appreciated.

https://drive.google.com/open?id=0B96E7ejYiXljNm5xMHFuTnJxRGVuaUwyc193S3UwSmV3QWo4

https://drive.google.com/open?id=0B96E7ejYiXljRkRuZk5Uc21BWFNtUFpMN2VIRktiUWNTSElj

Cheers

Cameron

Looks like your PC is missing some microsoft c++ redistribution files (or they have been corrupted).  This is not a BYE error per say because it is not a c++ application.... but the Canon SDK is c++ and this is where it fails.

Here is a link with most of the Microsoft c++ redistribution files.  Install them all.  It should fix your issue.

https://1drv.ms/u/s!AlkpoKUiQwwzlNA_M9dcIWGzNBjTpA?e=t3PJIb

Regards, 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
23 minutes ago, astroman133 said:

According to the provided screenshot you chose the Canon210 drivers (SDK). That is for the very old cameras. You should choose Canon drivers instead.

Hi Astroman133

I just noticed that too. I changed to the correct driver, and things are working now. Thanks so much. 🙂

Cheers

Cameron

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use