Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories
Be as specific as possible when reporting issues and *ALWAYS* include the full version number of the application you are using and your exact *CAMERA MODEL*
NEVER POST YOUR KEY IN ANY PUBLIC FORUM, INCLUDING THE O'TELESCOPE SUPPORT FORUM ::: IF YOU DO YOUR KEY WILL BE DEACTIVATED WITHOUT NOTICE!
  • 0

Cannot connect EOS200D to BYE


Alboroque
 Share

Question

I launch BYE, I connect my EOS200D to the laptop through USB, I turn it on and, when clicking on Connect buttom I get an error message indicating that the camara cannot be connected.

The following is the log hystory:

18:50:22  Licensed to Alboroque
18:51:44  Attempting to connect camera...
18:51:44  Canon drivers 'Canon\' initialized.
18:51:44  Camera Not Found!  Make sure it's connected to the PC and turned ON :)
18:59:51  Attempting to connect camera...
18:59:51  Canon drivers 'Canon\' initialized.
18:59:51  DEVICEINFO DESCRIPTION IS Canon EOS 200D
18:59:51  DEVICEINFO NUMBER IS 2971957804.
18:59:51  YOUR *REAL* MODEL NUMBER IS 2147484695(80000417)
18:59:51  YOUR camera is not currently supported by the Canon SDK available at the time of this software release.
18:59:51  Camera Not Found!  Make sure it's connected to the PC and turned ON :)

Is my camera actually supported by BYE?

Thanks,

Fernando

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
3 minutes ago, Alboroque said:

I launch BYE, I connect my EOS200D to the laptop through USB, I turn it on and, when clicking on Connect buttom I get an error message indicating that the camara cannot be connected.

The following is the log hystory:

18:50:22  Licensed to Alboroque
18:51:44  Attempting to connect camera...
18:51:44  Canon drivers 'Canon\' initialized.
18:51:44  Camera Not Found!  Make sure it's connected to the PC and turned ON :)
18:59:51  Attempting to connect camera...
18:59:51  Canon drivers 'Canon\' initialized.
18:59:51  DEVICEINFO DESCRIPTION IS Canon EOS 200D
18:59:51  DEVICEINFO NUMBER IS 2971957804.
18:59:51  YOUR *REAL* MODEL NUMBER IS 2147484695(80000417)
18:59:51  YOUR camera is not currently supported by the Canon SDK available at the time of this software release.
18:59:51  Camera Not Found!  Make sure it's connected to the PC and turned ON :)

Is my camera actually supported by BYE?

Thanks,

Fernando

 

Which version of BYE are you running?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

The version of BYE I downloaded on Feb 10th was the trial edition of BYE 3.1.16

I've read now the other threads refering to the use of the pre-release version (3.1.17 RC2), which I just saw is now fully released for download.

However, since I downloaded already a trial version before, it does not allow me to download the new version.

Since I could not test the SW yet, is it possible to get another 30d trial with the new version that actually works with my EOS 200D? I'd really would like to test it before deciding the purchase of either the classic or the premium versions.

Thanks,

Fernando

Link to comment
Share on other sites

  • 0
10 minutes ago, Alboroque said:

Since I could not test the SW yet, is it possible to get another 30d trial with the new version that actually works with my EOS 200D? I'd really would like to test it before deciding the purchase of either the classic or the premium versions.

Done.  Go ahead and add it again in your cart for a second trial key.

Regards,

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Many thanks!

I just downloaded the new BYE version 3.1.17, launched it and connected my EOS 200D.

Connection seems to happen but new error stops operation:

21:45:27  Attempting to connect camera...
21:45:29  Canon drivers 'Canon\' initialized.
21:45:33  200D-SL2 CONNECTED!
21:45:34  EdsInitializeSDK() ERROR!

Can you guess what could happen?

Thanks,

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Many thanks!

I just downloaded the new BYE version 3.1.17, launched it and connected my EOS 200D.

Connection seems to happen but new error stops operation:

21:45:27  Attempting to connect camera...
21:45:29  Canon drivers 'Canon\' initialized.
21:45:33  200D-SL2 CONNECTED!
21:45:34  EdsInitializeSDK() ERROR!

Can you guess what could happen?

Thanks,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use