Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories
Be as specific as possible when reporting issues and *ALWAYS* include the full version number of the application you are using and your exact *CAMERA MODEL*
PLEASE READ ==> If you get a StructureMap or EdsInitializeSDK() error please RE-INSTALL before posting in the forum <==
  • 0
Sign in to follow this  
asterix2020

Weather Centre Giving Incorrect Temp With Temphum

Question

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ultimately I think it's a bug in BYE I need to address.  The same TEMPerHUM in BYE v2 will give the correct reading while in BYE v3 it will not.  The odd thing is that I have not changed how I read the data from the TEMPerHUM in v3 so I'm a little bit at a lost as to why it reads incorrect data in V3.

 

I will get to it eventually... but for now my hands are tied with BackyardNIKON camera connection issues.

 

Thank you

 

Guylain

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Guylain,

 

I am using V3 with the TemperHum and I am experiencing the same problem.

 

On further investigation I have found that the effect is not linear for temperature and humidity.

 

BYE/ºC                TempeHum/ºC           Calibration

-25.9                   -5                            +20.9

-22.7                    2.5                          +25.2 

-21.4                    7.8                          +29.2

-17.8                    19.5                         +37.3

-15.7                    26.25                       +41.95

-14.8                    28.75                       +42.55

 

So as long as calibration is done at the start of the session it should work.

 

Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi,

   I seem to be having a similar issue using BYE 3.1.3 Premium, my Temp is currently 718.1C and humidity is 17274%, it doesn't quite feel like that in here.  The calibration figures do change the values as expected, however I don't have enough adjustment, and the values do seem to fluctuate a bit, just my 2c as I'm sure this is part of the same issue.

 

Thanks for the fantastic software!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

As I said before, this will be addressed in 3.1.4. 

 

They keep changing how to read the data from the TEMPerHUM almost every year... so it is a bit hard to keep up.  3.1.4 should be released in 4 to 6 weeks.

 

Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Thanks for the quick reply, it's definitely not a show stopper issue.  Not that it's critically important, but the link in post #3 doesn't take me anywhere but the forum home, otherwise I may have gleaned that info from the other thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use