Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories
Be as specific as possible when reporting issues and *ALWAYS* include the full version number of the application you are using and your exact *CAMERA MODEL*
NEVER POST YOUR KEY IN ANY PUBLIC FORUM, INCLUDING THE O'TELESCOPE SUPPORT FORUM ::: IF YOU DO YOUR KEY WILL BE DEACTIVATED WITHOUT NOTICE!
  • 0

EdsInitializeSDK() ERROR!


SimonBaggs
 Share

Question

Hi

I have just downloaded the trial version of Backyard EOS for my canon 40d. When I try and connect the camera to the computer, I get the following error log:

20:52:22  Attempting to connect camera...
20:52:23  Canon drivers 'Canon\' initialized.
20:52:25  40D CONNECTED!
20:52:25  EdsInitializeSDK() ERROR!

Does anyone have any ideas how to resolve this?

Thanks

Simon

 

Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I too got the EdsInitializeSDK() ERROR!

The installation put two shortcuts on my desktop (ver 3.1.17).  The one for Start Camera 1 had the error but the one for Start Camera 2 worked fine 

I uninstalled and then re-installed in a different folder and all works fine now.  Thanks for the tip.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I too get this error. I had used BackyardEOS previously on an older laptop running Windows 7 without issue. However, that's now gone and I have a newer Dell Latitude 5490 running Windows 10 (patched and up to date). Just downloaded 3.1.17 and installed with license.

My camera is a EOS-760D

Log:-

23:30:46  Attempting to connect camera...
23:30:46  Canon drivers 'Canon\' initialized.
23:30:48  760D-T6s CONNECTED!
23:30:48  EdsInitializeSDK() ERROR!

Extra info:-

Premium Edition 3.1.17

Built on 2019-02-22

EDIT

Should have read Zimmer's post. Re-installing in a new directory fixed the problem

Edited by ajk
Fixed
Link to comment
Share on other sites

  • 0
1 hour ago, ajk said:

I too get this error. I had used BackyardEOS previously on an older laptop running Windows 7 without issue. However, that's now gone and I have a newer Dell Latitude 5490 running Windows 10 (patched and up to date). Just downloaded 3.1.17 and installed with license.

My camera is a EOS-760D

Log:-

23:30:46  Attempting to connect camera...
23:30:46  Canon drivers 'Canon\' initialized.
23:30:48  760D-T6s CONNECTED!
23:30:48  EdsInitializeSDK() ERROR!

Extra info:-

Premium Edition 3.1.17

Built on 2019-02-22

EDIT

Should have read Zimmer's post. Re-installing in a new directory fixed the problem

 

EdsInitializeSDK() ERROR! is a CANON DRIVER error.  Re-installing will almost always fix this.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use