Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories

JimmyJJA

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About JimmyJJA

  • Rank
    Stellar Nebula

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Interesting, since I'm just beginning with this set up, I'm going to try and minimize Live View during the alignment process and see how that goes. It would be great to see the sensor temp, but it sounds like the SDK does not support it. I think I can also minimize the settings for live view down to 24fps, vs. 60 to minimize heat/battery usage.
  2. ah, I have the Nikon D810. Interesting, did not think about the heat issue. So, if I'm using BYN with live view (meaning the image is on the computer screen, not on the camera) I'm still heating the sensor?
  3. Hi, I have the Celestron Edge HD 11" which has the fastar setup. So I have the secondary mirror removed, and the hyper star installed (giving me a whopping F2) and camera attached to the front end. Can I use drift align to align, calibrate and polar align the scope? The "polar align" with this scope is a manual adjustment of the dec/azimuth. I'm assuming I can do it all with the drift align functionality but wanted to confirm. Thanks, jim
  4. JimmyJJA

    D810 Issues

    Ok, so do I just set RAW in byN or in the camera as well?
  5. JimmyJJA

    D810 Issues

    Hi Guys/Girls; THANKS for getting back so quickly. All is working perfectly now. Cosmic Ray's suggestion about the download times sent me into another full diagnostic test mode. First, with a 20mm 1.8 lens attached to the D810, I could not go beyond 8 seconds, this was very odd. I removed the lens and tried again. It appears the camera didn't recognize the lens, once it did I could manually do bulb shots. Whit that under my belt, I switched to the t-ring and started with Jpeg basic only incase the file size were too much for the 3' USB connection. It worked fine and I went back to RAW+Jpeg Fine and ran a series of bulb shots with various times (60, 90, 120sec) and ISO without issue. I ordered a tether tool's 6' USB cable for $40usd last night; I guess I'll keep it incase there are issues with the USB cable in the field/cold. Much learned!? Excellent product, and support! Thanks!!
  6. JimmyJJA

    D810 Issues

    Help, 1st time posting... Just bought the byN premium and think its great software! I'm having some issues though... I've tried 2 scenarios: 1. Running Parallels with Win10 on MacBookPro OS High Sierra 10.13.4 and 2. Ran out and bought a HP Laptop running Intel Core i3 8th Gen and Win10 (yes, I want to get this working!!) I set up a capture plan on the Mac and it shot the correct number of shots, however the exposure times were off. When I switched to bulb I started getting the "you need a serial cable" issue. So I promptly went out and got a HP/IBM based laptop. Same quirky issues and the log files attached are from the HP/IBM laptop. The exposure times are off and the following error comes up when I hit Bulb in the capture plan: 19:03:03 Imaging session started. 19:03:04 Imaging session cancelled 19:03:04 [kNkMAIDResult_NotSupported] (kNkMAIDCommand_CapSet, 33042, kNkMAIDDataType_EnumPtr, 350152664) I updated the firmware in the D810 before all these tests, i'm thinking it may be the cable??? I had the camera set to M and S (as well as timer and Mup trying to diagnose the issue). Please let me know your thoughts (so I can return the HP/IBM, lol) Cheers, Jim logfile-[20180922-17h29m50s844]-[11432]-2018-09-22.txt logfile-[20180922-17h42m39s529]-[12972]-2018-09-22.txt logfile-[20180922-17h55m03s453]-[8720]-2018-09-22.txt logfile-[20180922-18h43m00s154]-[9064]-2018-09-22.txt
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use