Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories

admin

Administrators
  • Content Count

    6,626
  • Joined

  • Days Won

    43

Posts posted by admin


  1. From the log file the SDK is throwing an error on the BULB start command.  This tells me that the error is thrown when the in-camera firmware (or SDK) executes the command and the camera goes into a check-loop sequence to ensure the camera is in a proper state to start the bulb sequence...and it fails that check sequence for some reason when save to card is enabled.

    The SDK exposes a single command to start a bulb sequence and expect the SDK / Camera to execute this command in one go.  It is the exact same command being sent regardless the images are saved to PC / Card / or PC+CARD.  For this reason it is very unlikely that I can address this :(

    Regards,


  2. You need to select the one of the camera TV values from the pull down.  BULB is not accurate enough for fractions of seconds as it relies on Windows timers and for this reason you can only to whole seconds in bulb.  I don't thing there is a 1.8 seconds in-camera TV options though.  


  3. Hi Nigel,

    First thing first... the T1i is supported and does work.  You need to choose the first option in the camera SDK driver selection for this model since this model was built after 2008.

    I suspect EOS Utility still has a hold on the camera when you try to connect your camera and since only one application can connect to the camera at a time BYE fails to connect.

    Make sure EOS Utility is NOT connected to your camera.  Best way to acheive this is to make sure EOS Utility us not running.

    Keep us posted.

     

     


  4. The lens buttons in BYN will only work for the Nikon Z6 and Z7 if my memory serves me right.  For all other models there is less than 10% it might work.

    Out of the box, if you can't, it means that either your lens, or your camera body/model, or a combination of both, does not allow for it.  The motor is in the lens, so for it to work the lens must allow for external commands to move the focus motors, then the camera must allow a pass-thru of the commands, and finally the Nikon SDK must allow for it for your camera model.  It's a lot of "if" and for this reason it is very difficult to assess.

    Regards,


  5. Okay, I''m confused. you got these numbers...

    Quote

    11:12:07  DEVICEINFO NUMBER IS 2971957769.
    11:12:07  YOUR *REAL* MODEL NUMBER IS 2147484722(80000432)

     
    The number 80000432 is for the 1200D / T7 according to my records.  Let me see what I can do.
     
    Regards,

  6. 3 hours ago, ciscoexpert99 said:

    DEV, I just got the trial hoping to get full eventually. well if we can get ti working lol email me the.support.depot@gmail.com i work in tech support so I can probably help the 2000d is supposed to be the same fuctional camera as the t7

    You can help by download the latest pre-release from the download section, and try it with your 2000d.

    If you get numbers like this when connecting your camera please send them to me, I need them.

    07:08:18 DEVICEINFO DESCRIPTION IS Canon EOS 2000D 
    07:08:18 DEVICEINFO NUMBER IS ############. 
    07:08:18 YOUR *REAL* MODEL NUMBER IS ############(80000###) 

    thank you


  7. WOW...you posted your license key on a public forum.  THIS IS A CLEAR VIOLATION OF THE LICENSE AGREEMENT.

    Since a lot of users subcribe to the forum as RSS feed, your key has now been shared with the world and there is nothing I can do now.  I have a zero tolerance policy for sharing license keys.  Your key has now been deactivated sadly. If you want to use BYE again you'll need to purchase another key :(.

    As for the error I suspect a simple reboot would have solved your install issue.

    Regards,

     

     

     


  8. As a reminder, I see that the account you are posting with here on the forum has no key associated with it.

    If you purchased before 2015 you need to follow the upgrade instructions to get your upgraded key.  (link in the page footer)

    If you purchased after 2015 you need to log in with the account you used to purchase to see your key in "My Purchases -> Orders".

    Regards,


  9. As per the instructions on the download page you need to get your trial key separate from the download.

    Quote

    To get your free 30-day trial key you need to add it in your cart and proceed to checkout.  This process is necessary to allow the activation server to generate a key.  You will not be asked to enter a credit card number during checkout of a free trial key.

     

    trialkey.JPG


  10. Hi Andrew,

    Looks like a permission issue still.  The installer does not require any special privileges to install.  Where are you installing it?  The default folder?

    Do you need which "access" is denied?  A folder?  A registry entry?  Does it say?

    Have you tried disabling your anti-virus before the install?  

    Keep us posted.


  11. 13 minutes ago, mtenboer said:

    Hi

    Any update to the Canon SL3 problem ?  I assume you received my log files a couple weeks ago

    Did you try RC12?

    EDIT: I replied too soon,  I see from your previous communication that you did try RC12.

    No need to login remotely, I know what the issue is but it would help having a camera connected to my dev environment for testing.  This can;t be done remotely.  I have another fix I can try but the code is unstable right due to other uncompleted changes in RC13 :(

     

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use