Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories
Be as specific as possible when reporting issues and *ALWAYS* include the full version number of the application you are using and your exact *CAMERA MODEL*
  • 0
Sign in to follow this  
brucelathrop

Loading Software

Question

I'm a new user, and downloaded the new Version 3.03.

 

I get the main screen, but after I connect my 5D, nothing happens when I click on the next screen showing current cameras vs older Canon's.

 

I don't remember extracting any kind of a zip file while I was downloading. Did it open on it's own or didn't I get that file downloaded.

 

Thanks for any help!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
I'm a new user, and downloaded the new Version 3.03.

 

I get the main screen, but after I connect my 5D, nothing happens when I click on the next screen showing current cameras vs older Canon's.

 

I don't remember extracting any kind of a zip file while I was downloading. Did it open on it's own or didn't I get that file downloaded.

 

Thanks for any help!!

 

Bruce,

 

The 5D is an older DIGIC 2 camera model and these older models will only work on 32 bits operating system.  I'm guessing your computer is a 64 bits system <_>

 

There are no drivers for the DIGIC 2 cameras on 64 bits computers.  Canon did not and will probably not create any.

 

Guylain

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Guylain,

 

Thanks for the quick response.

 

No my 5D Mark lll should be a Digic 5+ according to the box.

 

What's next?

 

Thanks

 

BL

 

Oh... the 5D Mk III, you said 5D.  Not the same beast :)

 

The 5D Mk III should connect as-is using only the USB cable provided with your camera.  Does it not?

 

Guylain

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I get the main screen, but after I connect my 5D Mark lll, nothing happens when I click on the next screen showing current cameras vs older Canon's. 

I don't remember extracting any kind of a zip file while I was downloading. Did it open on it's own or didn't I get that file downloaded.

 

So, I get the Main Screen of BackYard EOS, but nothing is clickable!

 

Thanks

 

bl

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
I get the main screen, but after I connect my 5D Mark lll, nothing happens when I click on the next screen showing current cameras vs older Canon's. 

I don't remember extracting any kind of a zip file while I was downloading. Did it open on it's own or didn't I get that file downloaded.

 

So, I get the Main Screen of BackYard EOS, but nothing is clickable!

 

Thanks

 

bl

 

There is no zip file to download, not sure what yo mean by that <_>

 

You should be able to connect you 5D Mk III, I have several users with this model. 

 

Can you connect it EOS Utility?

 

Alternatively I can remote login to your computer now and see what is wrong... and possible fix it.  Send my an email to support@binaryrivers.com and we will take it from there for remote support.

 

Regards,

 

Guylain

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
I get the main screen, but after I connect my 5D Mark lll, nothing happens when I click on the next screen showing current cameras vs older Canon's. 

I don't remember extracting any kind of a zip file while I was downloading. Did it open on it's own or didn't I get that file downloaded.

 

So, I get the Main Screen of BackYard EOS, but nothing is clickable!

 

Thanks

 

bl

 

There is no zip file to download, not sure what yo mean by that <_<

 

You should be able to connect you 5D Mk III, I have several users with this model. 

 

Can you connect it EOS Utility?

 

Alternatively I can remote login to your computer now and see what is wrong... and possible fix it.  Send my an email to support@binaryrivers.com and we will take it from there for remote support.

 

Regards,

 

Guylain

 

Guylain,

 

My laptop had several virus' on it, and that may have prevented me from properly connecting. I had Microsoft do a remote 'cleanse' of all the yuckies. Although everything else seems OK, I still had trouble connecting to BYEOS3.03 this morning. Don't know if my loaded copy had problems within it or not.

 

I don't know how many times I can use my license to download it. I would like to delete it from my Sony Vaio laptop, and download and install again-without "using up" the number of times I can load it?

 

How can we do that?

 

Then maybe tomorrow or when you have a chance, do a remote connection to my computer.

 

Thanks for your continuing help.

 

BL

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi BL,

 

I think you are over thinking this; it does not matter if you installed it on another computer before.

 

1) Download 3.0.3 from the website and install it.

2) Start BYE once installed.

3) When prompted for a KEY use the key from your email.  If you had already installed BYE on that same computer it is possible that BYE remembers the key and simply loads as-is

4) You are good to go.

 

Guylain

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use