Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories
Be as specific as possible when reporting issues and *ALWAYS* include the full version number of the application you are using and your exact *CAMERA MODEL*
NEVER POST YOUR KEY IN ANY PUBLIC FORUM, INCLUDING THE O'TELESCOPE SUPPORT FORUM ::: IF YOU DO YOUR KEY WILL BE DEACTIVATED WITHOUT NOTICE!
  • 0

binaryrivers.backyardeos.start has stopped working for Nikon D7500


atamuli
 Share

Question

Hello Admin,

My BackyardNIKON crashes frequently with the error "binaryrivers.backyardeos.start has stopped working"

I am running the following setup:

1) Macbook Pro running VMWARE where Windows 7 is hosted.

2) Installed Backyard Nikon, Sharp Pro on Windows 7.

3) TCP Server port configured on Sharpcap pro and BackyardNIKON. Snapshot attached.

4) After 4 successful captures, BackyardNIKON crashes. I have attached the log file for analysis.

5) It is observed that there is no "DEBUG - NIKON EVENT --> OnDeviceOnImageReady(1,type[1]) fired" log on the 5th capture, that is when BackyardNIKON crashes.

I know this has something to do with the setting somewhere but do not know where.

 

Kindly assist.

Thanks in Advance,

-Abhijit

File1.png

File2.png

logfile-[20201201-11h17m56s307]-[2140]-2020-12-01.txt

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

You have too many variables here for a proper diagnostics.

If the log entry "OnDeviceOnImageReady(1,type[1]) fired" is not present if means the camera is failing to indicate that an image is ready for download after an image has been taken and sadly there is not much anything can be done in this case.

Are you taking both RAW + JPG?  I would recommend only RAW.

Is your camera set to go to sleep after x minute of inactivity?

Is your PC or USB port (or anything in the connection path) set to go to sleep?

Aside from that you need to simplify your setup to properly troubleshoot.  Remove VMWare from your test env and do without that DSLR ASCOM thingy... use exclusively BYN and try again... if it works then work your way up by adding those in the equation. 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hello Admin,

I was able to see many request being sent out from BYN, but there was no response from the D7500. I was using a 15m long USB 2.0 active cable. After using  a cable of under 1 metre, I was able to run BYN without any issue.

 

After so much of testing, I have logged in and out of VMware more than 10 times. Please revalidate my key, as I am unable to login for the day :-).

 

-Abhijit

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Try changing your download folder to be in the Windows virtual C drive rather than on vmware-host. The UNC path is causing BYN to report errors in the log like:

ERROR - Object must be a root directory ("C:\") or a drive letter ("C").

Although I do not know if that is causing your issue since it worked for a few images.

I also wonder whether Windows is going into power saving mode and powering down the USB port.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

atamuli,

You appear to have created a new account since your username changed from abhijittamuli. This is frowned upon. Please be aware that:

1) the license keys that have been issued to you are only listed under the account that was used to purchase them.
2) the admins have said that using multiple accounts to get Trial licenses is grounds being banned from the site.
3) there is no need for multiple accounts

I would suggest that you return to using abjihittamuli and abandon atamuli, especially if you have used abjihittamuli to get any license keys. You could probably send a note to support@otelescope.com to delete the account that you want to abandon.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
6 minutes ago, astroman133 said:

atamuli,

You appear to have created a new account since your username changed from abhijittamuli. This is frowned upon. Please be aware that:

1) the license keys that have been issued to you are only listed under the account that was used to purchase them.
2) the admins have said that using multiple accounts to get Trial licenses is grounds being banned from the site.
3) there is no need for multiple accounts

I would suggest that you return to using abjihittamuli and abandon atamuli, especially if you have used abjihittamuli to get any license keys. You could probably send a note to support@otelescope.com to delete the account that you want to abandon.

 

Hello Admin,

I liked this app so I have already purchased the premium version.

Kindly delete my account bearing id abhijittamuli.

-Abhijit

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use