Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories
Be as specific as possible when reporting issues and *ALWAYS* include the full version number of the application you are using and your exact *CAMERA MODEL*
PLEASE READ ==> If you get a StructureMap or EdsInitializeSDK() error please RE-INSTALL before posting in the forum <==
  • 0
jrbaguley

Canon 200D mk2 comparability

Question

15 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

All supported cameras are listed in the camera support grid, link in the page footer of this page.

The 200D Mk2 is not on the list yet.

Try it with 3.2.0 prelease from the prerelease download section.  It should give a message like this.

YOUR *REAL* MODEL NUMBER IS 2147484452(80000324)

Send me those numbers and I should be able to make it work.

Regards.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

The  200D Mk2 is the SL3 / 250D.

Can they may it more confusing, lol.

https://www.techradar.com/news/canons-eos-200d-mark-ii-is-a-lightweight-4k-dslr-thats-heavy-on-features

 

EDIT:  ummm.... 250D... this model has an issue with Live View that I can not seem to fix without having a physical model to test with.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
5 minutes ago, astroman133 said:

So does the OP have an 200D or a 250D?

He has the 200D Mk2... which is the same as the 250D (Europe) and SL3 (US).

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi everyone

Thanks for the feedback.

So I bought and paid for the software and attempted to connect my camera, however it does not recognise the device.

Just confirming its a Canon 200Dmk2, as it’s called here in Australia.

What should I do from here?

cheers

 

James

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Sorry for my confusion about the model number. I now understand that the 200D Mk2, the 250D, and the SL3 are the same camera just marketed in different parts of the world.

Follow Guylain's advice and collect the requested numbers, but be aware that it can take a while before BYE fully supports the new camera. For most cameras all that is necessary is to register the camera with BYE so that it is recognized. In other cases, there have been code changes to BYE to make the camera fully functional. In the case of your camera it appears that  Guylain already knows that the current code base needs to change and that he needs to have a camera on hand to test with BYE. It can take time for a local Canadian supplier to have a model available for him to rent so that he can make BYE work.

Search "This Forum" for reports of problems with the SL3 camera.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
6 hours ago, jrbaguley said:

Hi everyone

Thanks for the feedback.

So I bought and paid for the software and attempted to connect my camera, however it does not recognise the device.

Just confirming its a Canon 200Dmk2, as it’s called here in Australia.

What should I do from here?

cheers

 

James

For a start you can tell me if you got those numbers I asked.

Second, if you did not get those numbers, did you get a specific error message?

Which BYE version did you download.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hey mate

Ok now for some reason it has just started working! 
I must have tried half a dozen times yesterday and it it just wouldn’t connect. I then connected up my mates 60D and it worked straight away...

Buy yea it seems to have worked first thing this morning!

fingers crossed it continues to do so!

this is an amazing program 

 

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Apologies, I should have been more specific in my above comment.

My Camera has just started working this morning! Which is a massive relief.

I must have tried 6-8 times yesterday and it just wouldn’t connect, but for some reason it started straight away this morning when I attempted.

really excited to use this program!

Just incase I have issues, where can I find the numbers Guylain is referring to?

cheers

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
6 minutes ago, jrbaguley said:

Apologies, I should have been more specific in my above comment.

My Camera has just started working this morning! Which is a massive relief.

I must have tried 6-8 times yesterday and it just wouldn’t connect, but for some reason it started straight away this morning when I attempted.

really excited to use this program!

Just incase I have issues, where can I find the numbers Guylain is referring to?

cheers

 

If it connected I don't need those numbers... they only show when the camera is not supported in BYE, since yours connected there is nothing more I need.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use