Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories
Be as specific as possible when reporting issues and *ALWAYS* include the full version number of the application you are using and your exact *CAMERA MODEL*
NEVER POST YOUR KEY IN ANY PUBLIC FORUM, INCLUDING THE O'TELESCOPE SUPPORT FORUM ::: IF YOU DO YOUR KEY WILL BE DEACTIVATED WITHOUT NOTICE!
  • 0

CANON not responding to "5x" button in Planetary mode


rjchuri
 Share

Question

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

eYes, please provide the version of BYE that you are using.

Also, some of the newer cameras have LiveView autofocus functionality can interfere with the 5X zoom.  I believe that the 6D Mk II is one of those models.

Check the camera's menus. If LiveView autofocus is set to Face+Tracking, change it to one of the other modes and then retry BYE's 5X zoom feature.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Hello ,

I too have a Canon question regarding the 5X function in BYE v3.1.18 . Canon is a T6i/750D model .

When I double click and lock the window with the object of interest centred in that box , it shifts up and to the right when I press the 5X button . See two screen captures in a Word File attached .

I'm thinking that this may be a Canon "thing" as the shift appears on the LiveView screen on the back of the camera too . I guess I was hoping that the 5X would fill and centre the image in the locked window .

What am I missing ?

Scott........

BYE v3.1.18 5x zoom.docx

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thanks Guylain , I was afraid it be be answer .I'll have to play with it some more and take some actual AVI's to see what the result is . I'm hoping the recorded images are centred ???

Scott..............

Update : I tried the T6i on an HP Laptop running Win7 64 bit and had no issues at all with the 5X Zoom . The original Laptop was a Win-7 32 bit . However when I retried everything again this morning I could not get it to fail or show the "bug" I saw yesterday . I have no idea .I'll keep playing with the Trial version some more . So far...I love this Software . Thanks for the Support .

Scott.........

Edited by Scott_R_K
Updated Info
Link to comment
Share on other sites

  • 0
5 minutes ago, gfunkernator said:

I've experienced this too.  It happens randomly and to fix it I go to Imaging mode then back to planetary mode.  Then the 5x zoom works again.

it's by design... the 5x button won't work if you press it with a few seconds of activating live view... there is a 2 to 4 second delay before it works.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use