Jump to content

Canada's top-tier Telescopes & Accessories
Be as specific as possible when reporting issues and *ALWAYS* include the full version number of the application you are using and your exact *CAMERA MODEL*
NEVER POST YOUR KEY IN ANY PUBLIC FORUM, INCLUDING THE O'TELESCOPE SUPPORT FORUM ::: IF YOU DO YOUR KEY WILL BE DEACTIVATED WITHOUT NOTICE!
  • 0

Freeze while downloading a picture


DoctorJack
 Share

Question

Last night, I was running BYEOS and it got to picture 18 of my light s and then 'hung'. Interestingly, earlier in the evening, I did my darks and biases with no issues. This morning, I did my flats with no issues.

These are the lines from the log around the time of the last image.

2022-11-20 23:17:45,247 [MoveFile(Normal)] INFO  - moved to C:\Users\jackm\Pictures\BackyardEOS\orion_LIGHT_45s_1600iso_f4_+11c_20221120-23h16m55s831ms.CR2
2022-11-20 23:17:45,252 [15] INFO  - CameraPropertyChangedArgs fired: SensorTemperature    = '+11c'
2022-11-20 23:17:45,253 [15] INFO  - orion_LIGHT_45s_1600iso_f4_+11c_20221120-23h16m55s831ms.CR2
2022-11-20 23:18:11,389 [ReadWeatherCenter(Normal)] DEBUG - No weather provider configured

 

.... and then lots of lines of looking for weather

 

Any clues?

 

Jack

Link to comment
Share on other sites

  • Answers 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Popular Days

Top Posters For This Question

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Per the orange banner at the top of this page...it is important to always state the complete version of BYE and the model of your camera when reporting an issue or asking for help.

The section of the log provided does not appear to reveal any issues. It shows a download image being moved from the BackyardTEMP folder to the specified Download folder. It is very similar to what I see in my log file after a trouble-free imaging run with BYE 3.2.2 and my T5i.

The title of your post does not agree with the provided log file fragment. You say that BYE froze during download, but the log shows a downloaded image having been successfully processed.

What is needed is to see a Take Picture begin, but never download the captured image.

If antivirus software is blocking downloads then you would not get any images. After that, reasons for hanging are a flaky connection/cable or the camera shutting down to protect itself or due to a low battery.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies to offer your a better browsing experience. You can adjust your cookie settings. By closing this banner, scrolling this page, clicking a link or continuing to browse otherwise, you agree to the use of cookies, our Privacy Policy, and our Terms of Use